Laden Evenementen

Songs2Serve trainingsdag

10 februari 2024 10:00 - 16:00

Het is zover! De Songs2Serve Trainingsdag komt er aan, een hele dag over interculturele aanbidding! Interculturele aanbiddingsmuziek helpt mensen uit verschillende culturen om samen God te aanbidden en met Hem en met elkaar in contact te komen. Dus ben je muzikant, visiedrager, kerkleider of gewoon een geïnteresseerde als het gaat om ‘een (interculturele) gemeenschap zijn die Gods liefde wil uitdragen’, meld je dan aan!

Wanneer is deze dag o.a. geschikt voor jou?
–> Als je verlangt naar missionair kerk zijn
–> Als je hart hebt voor andere culturen en hen wilt bereiken
–> Als je gelooft in de kracht van aanbidding om anderen bij het Vaderhart te brengen
–> Voor muzikanten: als je muzikaal uitgedaagd en geïnspireerd wilt worden (samen met je team)

Programma
9:30 Inloop
10:00 Worship Songs2Serve Band
10:45 Inspirerende boodschap – Ian Collinge
11:15 Songs2Serve Nederland – Cindy de Kroon
11:30 Workshop ronde 1
12:45 Lunch
13:30 Workshopronde 2
14:45 Workshopronde 3
16:00 Einde

Ian Collinge
Ian is onze speciale gast deze dag en is voor de gelegenheid van deze trainingsdag over gekomen vanuit de UK. Ian en zijn vrouw Helen hebben jaren als zendeling geleefd onder de Tibetanen en hebben veel ervaringsverhalen over hoe muziek en aanbidding deze bevolking bij Jezus heeft gebracht. Ze ontdekten daar principes van hoe elke cultuur unieke, door God gegeven inzichten aan de kerk mee geeft. Ian werd één van de eerste Europese experts op het gebied van interculturele worship muziek. In 2008 richtten Ian en zijn vrouw Arts Release op, om mensen toe te rusten om het evangelie te brengen met creativiteit. In 2012 ontstond de Resonance Band, die kerken helpt om cultureel diverse liederen te introduceren. https://artsrelease.org/

BESCHRIJVING WORKSHOPS: (Geef 2 keuzes per persoon aan op het bestelformulier)

Visieworkshops / toegankelijk zonder muzikale kennis:
Toegankelijk voor iedereen, geen specifieke muzikale kennis vereist.

 • Workshop 1: HEARTMUSIC* – met Ian Collinge (Engels)
  Heart music is amazingly powerful and a core concept of intercultural worship. So what is it? Paul says, “Sing and make music from your heart to the Lord” (Ephesians 5:19). What does “from your heart” look like? Let’s be honest, it is really difficult to sing from your heart in another language and style. Ian worshipped for several years with locals in Asia. It was a great experience but it takes years to be truly free in another culture. And this is what it is like in our churches for many people from other cultures! In this workshop we will dive deeper into the theme of heart music and how you can use it in your own area and church.
 • Workshop 2: VISIE MAKEN* + Q&A – met Rianneke Bulder en Ian Collinge
  Rianneke ging onlangs met de muziekteams van haar gemeente door een proces van visie ontwikkelen op interculturele aanbidding. Ze neemt je graag mee in hoe ze dat proces binnen haar kerk hebben aangepakt. Daarnaast zal Ian vanuit zijn ideeën en ervaringen delen over visievorming en is er voldoende ruimte voor Q&A.
 • Workshop 3: THE HEART OF WORSHIP* (Engels) – met Kaleem Saleem
  ‘’Sta op de bres voor je naasten, broeders, zusters en vrienden zoals Jezus voor jou heeft gedaan en nog steeds doet.’’ Dit is een boodschap van Kaleem die hij uitdraagt in hoe hij leeft. Kaleem woont in Nederland maar was onlangs nog in zijn geboorteland Pakistan om het geweld wat de christenen daar te verduren hebben vast te leggen en zijn gemeenschap te bemoedigen. Door dit alles heen klinkt Kaleems hart van Aanbidding voor de Vader, hier stroomt hij van over. Kaleem is accordeonist in de Songs2Serve band hij schrijft graag korte, eenvoudige liederen in het Engels en Pakistaans.

Muzikale workshops
** = basisbeginselen van jouw instrument/zang zijn hierbij handig
*** = voor de gevorderde muzikant die in bandformatie kan spelen

 • Workshop 4: BANDCOACHING met Gert Jan van Dommelen;
  Aan de hand van een lied dat jullie meenemen steekt Gert Jan in op waar jullie zijn als band. Dat mag een lied van Songs2Serve zijn maar het hoeft niet. Gert Jan leert jullie ieder zijn plek te nemen in het geheel, communiceren en luisteren naar elkaar. Vooraf is er de mogelijkheid om met Gert Jan af te stemmen, dit vindt hij heel fijn. (LET OP: AANMELDING BAND MINIMAAL 4 INSTRUMENTALISTEN en 2 VOCALS.)
  Muzikale moeilijkheidsgraad: ***
 • Workshop 5: SPELEN IN ANDERE STIJLEN met Delbert Bernabela
  Delbert gaat graag met jullie aan de slag als het gaat om spelen in andere stijlen, interpretatie en liedbegeleiding. Hij kan jullie helpen om een bekende song uit te werken naar een andere muziekstijl. Denk hierbij aan: Akkoord begeleiding, ritme en groove, naar elkaar luisteren en op elkaar reageren tijdens het spelen.
  Muzikale moeilijkheidsgraad: ***
 • Workshop 6: ZINGEN MET MIDDEN OOSTERSE VERSIERING / AFRIKAANS ZINGEN – Met Rianneke Bulder
  Rianneke geeft eenvoudige praktische tools die je samen oefent en toe kan passen om een leuke arabische sound te kunnen maken met je stem.
  Muzikale moeilijkheidsgraad: **
 • Workshop 7: GELUIDSTECHNIEK
  Geluidsmensen zijn de belangrijkste mensen in een band. We nodigen jullie uit een dag op te trekken met een ervaren geluidstechnicus. Je kunt meekijken bij het mixen van de live muziek, daarna zal deze workshop ingaan op de basiselementen van geluidstechniek.
  Muzikale moeilijkheidsgraad: **
 • Workshop 8: PIANOBEGELEIDING KLEINE BAND – Met Ilse Roskam
  Ilse gaat graag met je aan de slag vanuit haar passie voor gemeenten die geen grote band hebben. Muzikanten/Bands die eenvoudig muziek maken met 1 of 2 muzikanten, iedere week weer. Specifiek als het gaat om simpele piano en akkoordbegeleiding. Hoe houd je het leuk? Welke ideeën zijn er om creatief te blijven? Hoe maak je juist gebruik van de kracht van de kleine band?
  Muzikale moeilijkheidsgraad: **
 • Workshop 9: INTERCULTURELE SONGS + VOCAL COACHING – met Cindy de Kroon
  Cindy is vocal coach en helpt je graag aan de hand van het Universal Voice Systeem (UVS) om beter te leren zingen. UVS is een vrij nieuwe baanbrekende zangmethodiek bedoeld voor zangers van alle niveaus – amateurs en professionals – in alle stijlen. Aan de hand van een song en enkele techniek oefeningen ga je op een gemakkelijke, efficiënte en praktische manier beter leren zingen. Daarnaast is er ruimte voor Q&A als je zelf tegen uitdagingen aanloopt in jouw stemgebruik. www.universalvoice.nl
  Muzikale moeilijkheidsgraad: **

LET OP: als alle aanmeldingen binnen zijn, kunnen we de definitieve indeling bepalen. Snel aanmelden geeft meer kans op deelname aan de workshops van jouw voorkeuren. We kunnen helaas geen garanties geven, maar doen ons best om iedereen een mooie plek te bieden.

Naast de twee keuzeworkshops volgt iedere deelnemer ook een 3e workshopronde:
SONGS2SERVE TASTE & CONNECT

Per mail volgt nog de praktische info over programma en parkeren.

Bezoekers van vorige dagen zeiden; ‘ik vond het een zeer leerzame dag en ontzettend fijn om elkaar zo te kunnen bemoedigen en met elkaar muziek te maken’ en ‘super concept en zeer inspirerend, chapeau voor de organisatie’. Dus daar wil je bij zijn! Bestel nu je ticket(s).

Deel dit evenement

 • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
februari 10
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€30.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.eventsforchrist.nl/event/trainingsdag-songs2serve

Locatie

de Regenboog
De Grote Pekken 11
Veenendaal, Utrecht 3901 JB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Events For Christ
E-mail
info@eventsforchrist.nl
Bekijk de site van Organisator