Dr. Abby Johnson was ooit directrice van een Planned Parenthood (de grootste facilitator van abortussen in de Verenigde Staten) maar is inmiddels een vurige pro-life activiste, nadat ze met eigen ogen zag wat een abortus inhoudt. Ze deelt in een recente video op Instagram over de gevaren van de abortuspil, die ook in Nederland te verkrijgen is bij de huisarts. Abby: “De 24-jarige Alana Dickson overleed aan sepsis, nog geen week nadat ze een combinatie van medicijnen had genomen die een abortus chemisch moesten inleiden. Medicijnen voorgeschreven door Planned Parenthood.”
Eerste hulp incidenten
“Dit zijn de chemische abortuspillen die de abortusindustrie overnemen en door vrouwen worden genomen in hun eigen huis,” vervolgt Abby. “De veiligheid van een abortus was altijd al een leugen. Naast de moord van een kind, is het lichaam van een vrouw niet veilig tijdens een procedure. Ze worden dan ook niet verteld wat de risico’s van deze pillen zijn. Er wordt hen verteld dat deze pillen volledig veilig zijn.”
“De realiteit is echter dat bezoeken aan de eerste hulp meer dan 500% is toegenomen sinds de abortuspil op de markt is en dit wordt verkocht aan vrouwen alsof het veilig is. Waarom belanden ze dan toch op de eerste hulp? De waarheid is dat abortuspillen je baarmoeder niet volledig schoon maken, waardoor gedeeltes van de baby in de baarmoeder blijven zitten. Dit kan dodelijke infecties veroorzaken. Chemische abortuspillen horen niet thuis op de markt en zouden verbannen moeten worden.”
Verzet van huisartsen in Nederland
Ook in Nederland zijn er huisartsen die zich blijven verzetten tegen het verstrekken van abortuspillen, zo meldt www.medischcontact.nl een paar dagen geleden. Volgens deze huisartsen is er geen medisch draagvlak onder huisartsen voor deze nieuwe taak en richt de wetgeving zich teveel op een kleine groep die er positief tegenover staat.
Ze wijzen erop dat een dergelijke zwangerschapsafbreking meerdere consulten vergt, ook voor nacontrole. Dit is volgens hen niet passend binnen de beperkte consult-tijd. Ook wijzen zij erop dat huisartsen niet standaard echo-apparatuur beschikbaar hebben en vrezen ze dat ze bij complicaties alsnog verplichte zorg moeten leveren. Hoewel het verstrekken van de abortuspil voor huisartsen niet verplicht is, vrezen zij dat patiënten dit toch gaan eisen.